En we zijn los! Op 4 november gingen we met EenVandaag van start in Bant, Flevoland.

Op 5 en 6 november, tijdens de Landelijke Natuurwerkdagen, oogstten we in het Amsterdamse bos zwarte elzen die dezelfde middag terecht kwamen in Weesp waar we 7 hectare bos aanplanten. Dat deden we samen met wethouders van Amsterdam en Weesp en gedeputeerde Esther Rommel van provincie Noord Holland. In de provincie Utrecht opende wethouder Chantal Broekhuis een gloednieuwe bomenhub in Doorn en in Groningen oogstte gedeputeerde Nienke Homan de eerste boom van het plantseizoen.

Gisteren, op Nationale Boomfeestdag, trapten 160 kinderen de campagne af in Schaarsbergen met gedeputeerde Peter Drenth, wethouder Cathelijne Bouwkamp en Natuurcentrum Arnhem. De kinderen willen graag wat doen voor het klimaat. Max (11): Als we zoals wij vandaag allemaal, jong en oud,  vaker iets doen voor de aarde, komt het goed. Lees in de Gelderlander of Omroep Gelderland

Maar er gebeurt meer! Lees verder en doe mee!

Werken met de Bomenplanner is nog onwennig, maar het gaat goed!
Dit jaar werken we met de Bomenplanner: een online tool waarmee plantlocaties, oogstlocaties en bomenhubs met elkaar kunnen communiceren zonder onze tussenkomst. Zo kan iedereen zelfstandig aan de slag en kan de campagne snel opschalen. Er worden nog steeds verbeteringen doorgevoerd en nog niet iedereen weet alles goed te vinden, maar we zijn erg positief.

Zo zien we het graag: Fieke uit Purmer (hieronder) wil een elzenhaag planten. Dus meldde ze zich aan voor een oogstdag in het Schinkelbos en oogstte een dagje mee. Ze ging met 80 prachtige zwarte elzen naar huis. Deze voert ze zelf in, in de Bomenplanner. Op naar de miljoen!

Donateurs schenken EV-bus aan Meer Bomen Nu

Dankzij een hele genereuze donateur uit Den Haag kunnen wij de komende maanden deze elektrische bus gebruiken. En óf we die zullen gebruiken! De bus is al dagen met ladingen bomen onderweg en nu ook mooi bestickerd! Wij bedanken Piper, Carrie en Hugo uit Den Haag!

Ook gemeente Leiden rolt Meer Bomen Nu uit met eigen groenbeheerders
Vorig jaar begon vrijwilliger Ant met oogsten in de Merenwijk. Dit jaar schaalt Gemeente Leiden dit gigantisch op! Op 27 november gaat Gemeente Leiden oogsten met eigen groenbeheerders in park Merenwijk, park Cronesteijn en Leidse Hout! In park Merenwijk oogsten wethouder Ashley North en Marga Witteman van Meer Bomen Nu, om 10.00 uur samen de eerste zaailing. Meld je aan in de bomenplanner!

Wij gaan oogsten met Landal parken! 

Gisteren deden we als proef een eerste oogstdag met onze MEERGroen ecoloog Franke van der Laan op een Landal vakantiepark. En met succes! Landal stelt meer parken open: 13 november gaan we aan de slag bij Landal De Gooise Heide in Huizen en later volgen Landal Miggelenberg, Rabbit Hill en Landgoed ’t Loo. Landal: “Zo zetten we ons in voor een wereld die in balans is met het ons omringende ecosysteem. Op het park staan in ruime mate overtallige en oogstbare zaailingen. Door deze onder deskundig toezicht te oogsten en elders te herplanten, leveren we een bijdrage aan het vergroten van de biodiversiteit en CO2-opslag”. Check de bomenplanner voor de events! 

Zeven hectare bos van start in Weespersluis: