Bomenvinder

Vind het juiste stekje voor jouw plekje! Met de Bomenvinder kun je filteren op een aantal belangrijke boomeigenschappen, zodat je de boom plant die het beste bij jouw plantlocatie past. In de Bomenvinder vind je informatie en plantadvies voor elke soort boom die wij oogsten.

Mogelijkheden

Met onderstaande Bomenvinder kun je bijvoorbeeld filteren op de eigenschappen van je omgeving: welke bodemsoort heb je? Hoe vochtig is je bodem? Hoeveel licht zal de boom krijgen op de plek waar je die wilt hebben? Daarnaast kun je filteren op eigenschappen van de boom zelf (Inheems/uitheems, loof/naald/ bladhoudend of snelgroeiend) en waar deze geschikt voor is (heg/haar/laan/alleen). Maar ook kun je filteren op boomfunctie: is deze boom goed voor insecten, vogels, eetbaar voor mensen of vee of juist de bodem? Soms zal je naar rechts moeten scrollen om alle informatie te zien. Met de Bomenvinder kun je dus zelf de beste mix samenstellen voor jouw plantlocatie.

Alles over planten

Bekijk ook onze plantpagina

Tips

Weet je je bodemsoort niet? Kijk dan eens op de WUR bodemkaart.

Let op met uitheemse boompjes, deze wil je niet in grote bosaanplant of heggen of hagen hebben. Maar ze kunnen wel goed passen bij een voedselbos of achtertuin. Ook is het aan te raden om snelgroeiers met langzame groeiers te combineren.

Sommige regio’s hebben ook nog een streekeigen plantadviesKijk hier.

Bomenvinder

wdt_ID Nederlandse benaming Informatie Plantinstructies Grondsoort Vochtigheid zuur (pH) Lichtbehoefte Loofboom Naaldboom Bladhoudend Groeisnelheid Inheems Hoogte (meter) Boomfunctie Giftig voor vee Geschikt voor Latijnse benaming
Grondsoort Vochtigheid Lichtbehoefte Loofboom Naaldboom Bladhoudend Groeisnelheid Inheems Hoogte (meter) Boomfunctie Geschikt voor